Az ember többre van rendelve!

A tipikus élet: iskola, oktatás/tanulmány, munka, karrier, amennyit csak lehet keresni, család létrehozása, önmeg-valósítás törekedése, státusz, gazdagság és vagyon elérése. De mi marad ennek végén?

De amikor ránéztem minden művemre, amelyet kezem alkotott: íme, mind hiábavalóság és szélkergetés volt az, és  semmi állandó a nap alatt!
(A Biblia: Prédikátor 2:11)

80 év után az élet átlagosan véget ér. Nem fogjuk tudni magunkkal vinnünk valamelyik eredményeinket. A halál azonban nem a vége. Az örökkévalóság következik. Hol fogjuk ezt költeni?

… akik a föld porában alszanak, sokan felébrednek majd, némelyek örök életre, mások pedig gyalázatra és örökkévaló utálatra.
(A Biblia: Dániel 12:2)

Mindannyian bűnt cselekszünk. Ezáltal mindenki elválasztotta magát Istentől, a teremtőjétöl. A bűn következménye az, hogy az értelmünkre sötétség borult, a szívünk megkövesített, semmiségbe elfogottak és Isten életétől elidegenültek lettünk. A bűneinkért való igaz-ságos zsold az örök halál.

Mert a bűn zsoldja halál, …
(A Biblia: Rómaiakhoz 6:23a)

De Isten jósága és az emberszeretete talált kiutat nekünk embereknek a pusztulásunkból. Isten fiát küldte e földre emberként, aki az egyetlen volt, aki Istennek élt, és a kereszten magára vette a mi igazságos büntetésünket a bűnért.

Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban.
(A Biblia: Rómaiakhoz 6:23b)

Megváltás egy mulandó és értelmetlen élettől

· Isten az embert nem a mulandóságnak teremtette meg, hanem az örök élet számára.

· Az ember természeténél fogva bűnös, és így elválasztva van Istentől. A bűnnel a halál az emberbe került, és az egész világ a hiábavalóság alá lett vetve.

· A Jézus Krisztusba vetett hit és a bele bemerítkezés által az ember megfordulhat a értelmetlenségtől és a mulandóságtol, és megmenthet. Egy új élet kezdődik Istennel.

· Ez az új élet Istennel minden nap növekednie kell, úgyhogy Isten természete és igazsága szaporodik az életünkben, és részesedést kapunk Isten jövő földi királyságában.

WordPress Cookie Hinweis von Real Cookie Banner