Videók

A Dániel könyvének 9. fejezetében szereplő 70. évhét a mi korunk utolsó 7 éve. Ezután kezdődik a Krisztus 1000 éves Béke Királysága. Dániel próféta két eseményt mutat be, amelyekből láthatjuk, hogy mikor kezdődik az utolsó 7 év. Először is, ahhoz, hogy ez megtörténhessen, békemegállapodást szükséges kötni Izrael és számos arab nemzet között. Másodszor, vissza kell állítani a zsidók áldozathozatalát a jeruzsálemi Templomhegyen. Trump elnök 2020. szeptember 15-i Ábrahám-egyezménye és az öt vörös tehén 2022. szeptember 15-i érkezése Izraelbe közel hozta ezt a két eseményt. Lehet, hogy az utolsó hét év már elkezdődött?
A keresztény gyülekezet történelmét számos hibás fejlődés jellemzi. Mindezek ellenére Isten még mindig azon van, hogy a gyülekezetet az Ő terve szerint helyreállítsa. De hogyan néz ki egy olyan gyülekezet, amellyel Isten elégedett? A Biblia részletesen megjósolta a gyülekezet 2000 éves fejlődését, hogy ma Isten útját választhassuk.
A Corona-járvány mindent összezavart az életünkben. Lassan hozzászokunk ahhoz, hogy a zárlat miatt a vásárlást, a munkát és a nyaralást világszerte korlátozzák a törvények. A szólásszabadságot is drasztikusan korlátozzák. Hogy mindez hová vezet, azt a Biblia próféciái mutatják meg nekünk.
Az idő, amelyben élünk, egyedülálló. A világszerte becsült demokrácia a végéhez közeledik. De milyen kormányzati forma következik? Készen áll az emberiség egy nagy változásra?
Isten igaz imádókat keres, akik szellemben és igazságban imádják Őt. Istent az ember teremtése óta imádják. De hogy néz ki az imádat, ami tetszik neki? Hol van az imádat helye, mit élvez Isten és mit mutat nekünk a Szentírás az imádatról? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásához szükségünk van az összes szentírásra Mózestől a Jelenésekig. Csak így láthatjuk tisztán, hogy mi van Isten szívében a kezdetektől fogva, és mi játszik rendkívül fontos szerepet a korszak befejezésében.
Isten a Biblia révén évezredek óta beszélt a jövőről, és edig minden bizonyíthatóan beteljesült. A Biblia különösen a mai korunkról beszél, mivel közeleg Jézus Krisztus második eljövetele és Isten igazságos ítélete az emberiség felett. De Isten nem ítélkezik figyelmeztetés nélkül. Ezért jeleket küld, hogy bűnbánatot tartsunk istentelen életünkért, és forduljunk hozzá.
Az egyik ilyen jel a járványok (Lukács 21:11). Jelenleg olyan járványban vagyunk, amelynek hatása globálisan a leglényegbevágóbbak az emberiség történetében.
A Jelenések könyvében a 144 000-es szám pontosan két helyen fordul elő. Sokan úgy gondolják, hogy mindkét szakasz ugyanarra az embercsoportra vonatkozik. Ebben az előadásban azonban be fogjuk mutatni, hogy a 7. fejezet arról beszél, hogy Izrael 12 törzséből 144 000 zsidó lesz elpecsételve Isten pecsétjével. A 14. fejezetben 144 000 keresztény áll a Báránnyal együtt a mennyei Sion hegyén. A 144 000 keresztény a zsengék, akiket a nagy nyomorúság előtt elragadnak Isten trónja elé. A zsenge elnevezés világossá teszi, hogy nem minden keresztény lesz egyszerre elragadtatva. A keresztények közül csak azok menekülnek meg Isten haragjától, akik elsőként érlelődtek meg.
Isten ítélete mindent elárul, ami rejtve van, beleértve a szívünk állapotát is. Tehát a legfontosabb kérdés, amelyet mindannyiunknak fel kell tennie: Kész vagyok-e találkozni Istennel?
Sok keresztény úgy véli, hogy minden hívő el lesz ragadtatva, amikor Jézus visszatér. A Biblia azonban azt mutatja, hogy a keresztények többségének át kell élnie a nyomorúságot. Csak egy kis részét – nevezetesen a 144.000 zsengét – ragadtatják el röviddel a nyomorúsága előtt a Sion mennyei hegyére az Isten trónjához. Mi lesz velünk ma? El leszünk ragadtatva, vagy itt maradunk?
Azzal, hogy Isten azt tervezte, hogy király legyél és pap, aki Krisztussal együtt uralkodik a földön az eljövendő királyság korában, bízol-e abban, hogy Isten módja szerint készülsz fel? Tudd meg, mire kell összpontosítanod, hogy ne hagyjad ki a jelet! „Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek.“ (Jakab 1:12)
Ma már nem titok: Jézus hamarosan visszatér. Látható visszatérése előtt az egész világot minden idők legnagyobb nyomorúság fogja sújtni. A legfontosabb kérdések a következők: Mikor van a keresztények elragadása? És: minden keresztény el lesz ragadtatva?
Dániel próféta több mint 2500 évvel ezelőtt megjósolta, hogy lesz egy békeszerződés a Közel-Keleten, amely sok nemzetet magában foglal. Ha ezt a szerződést megkötik, akkor ennek a korszaknak az utolsó 7 éve kezdődik. Trump elnök Ábrahám-megállapodása egy többnemzetiségű szövetség, amely hamarosan beharangozhatja a hetvenedik évhétet a Dániel 9-ben.
Vessünk egy pillantást arra a közös hitre, hogy a keresztények az örökkévalóságot a mennyben fogják tölteni, és a Bibliát használva mutassuk meg, hogy ez valójában miért helytelen. Isten terve a gyermekeivel sokkal nagyobb, mint gondolnád!

További videók hamarosan megjelennek

WordPress Cookie Hinweis von Real Cookie Banner