Ami hamarosan meg fog történni…

Ma

2600 évvel ezelőtt Dániel próféta előre jelezte a birodalmak fejlődését a mai napig (vö. Dániel 2). Mindez történelmileg bizonyított. Emellet megjósolta a Krisztus visszatérése előtti utolsó jelet is:

A Közel-Keleti béke

Ez a jel egy 7 éves békeegyezmény Izrael és az arab népek között lesz. Az egyezmény lehetővé teszi a zsidók számára, hogy felajánlják áldozataikat a jeruzsálemi Templom-hegyen (vö. Dániel 9:27). Az Egyesült Államok kormánya és Izrael jelenleg minden elszántsággal dolgoznak egy ilyen egyezmény előkészítésén.

„És hatalom által szövetséget köt sokakkal egy hétre. A hét közepén pedig véget vet a véres- és az ételaldozatoknak, és a pusztító utálatossága a szentélyben fog állni, amíg a végleges pusztulás, amely el van döntve, rászakad a pusztítóra.” (Dániel 9:27)

Az utolsó időszak

A békeegyezmény aláírásától Krisztus látható visszatéréséig az egész világnak 7 év telik el. Az első 3½ év a béke és a biztonság ideje lesz. Ezután az egyezmény megszűnik, és megkezdődik a minden idők legnagyobb szomorúság: Isten haragjának nagy napja (vö. Jelenések 6:17).

A zsengék elragadtatása

A hűséges keresztényeknek (a zsengék, vö. Jel. 14:1-5, és a győztesek, vö. Jel. 12:5, 11) nyújtott jutalom egy része az Isten haragjának nagy napja előtti elragadtatás. Nem kell átmenned ezt a szörnyű időt (vö. Jelenések 3:10).

Jézus Krisztus visszatérése

Amikor Jézus visszatér, mindenki látni fogja és felismeri őt uraknak Urának és a királyok Királyának (vö. Jelenések 1:7; 19:16). Minden embert igazságossággal fogja ítélni és király lesz az egész földön (vö. Ézsaiás 51:5; Zsoltárok 2:6).

Isten királysága

Azután jön az 1000 éves királyság. A hűséges keresztények uralkodnak Krisztussal, mint királyok és papok* (vö. Jelenések 5:9-10; 20:4, 6). Ez a keresztény élet célja. De ehhez előkészítésre van szükség.

* nem katolikus papok, hanem papok Isten igéje szerint (vö. 1.Péter 2:5)

Új ég & új föld

Az 1000 év végén az ég és a föld teljesen helyre lesznek állitva. Isten városa, az Új Jeruzsálem, a földre lejön és örökké megmarad.

Megfelelő videók:

Videó a Közel-Keleti békéről
WordPress Cookie Hinweis von Real Cookie Banner