A demokráciától a globalizmusig

Ma különleges időben élünk. Több mint 2600 évvel ezelőtt Isten kinyilatkozta Dániel prófétanak a világ birodalmainak jövőbeni fejlődését mind a mai napig, és mind a jövőre nézve (vö. Daniel 2). Isten egy szobrot használ, mint egy idő-vonalat, hogy megmutassa Dánielnek, hogy melyik világhatalom követné a Babiloni Birodalmat: a Medo-Perzsa Birodalom átvette Babilont 539 Kr.e. Ezt követően a Görög Birodalom Kr. e. 331-ben meghódította Nagy Sándor révén a világ uralmát – pont úgy, ahogyan Daniel jósolta. A szobor két lába a Római Birodalmat és annak fejleményeit ábrázolja. Kr. e. 31-ben Augustus lett az első római császár. A császári időszak után a Római Katolikus Egyház uralkodott, később pedig a Német Nemzet Szent Római Birodalma.

A lábszárak végén a szobor lábfejek vannak, amelyek vasból és agyagból vannak összekeverve. A Bibliában vas az uralmat jelképezi, az agyag pedig a népet. Amikor a vas és az agyag keverednek, az emberek uralkodnak. A demokrácia alapjait az 1776-os amerikai függetlenségi nyilatkozat és az 1789-es francia forradalom tette le (görögül dēmos kratós: Az emberek urasága). A mai napig a demokrácia korában élünk. De mennyi ideig?

A politika jelenlegi fejleményei azt mutatják, hogy ma a demokrácia és a globalizmus közötti átmeneti időszakban élünk. A nemzeti határok eltörlése, a nemzetállamok gyengülése, az éghajlatváltozás felhasználása a különféle érdekcsoportok összevoná-sára és az anti-keresztény hit a globalizmus jellemzői.

Európai politikusok mint Angela Merkel, vagy az Európai Központi Bank vezetője érte beszélnek, hogy a nemzetállamok feladják szuverenitásukat. A fizikai nemzeti határokat fel kell bontani, és a nemzetállamot végső soron feleslegesnek kell tenni. Az Egyesült Államokban a Demokrata Párt elkötelezte magát amellett, hogy eltörli a „megbízunk Istenben” mottót, és megszünteti a keresztény hitét, amelyre az Egyesült Államok alapultak.

Egyidejűleg megfigyelhető, hogy a demokratikus értékeket egyre inkább elhígítják. Példa erre a tények nélküli jelentések, a politikai vélemény kialakulását befolyásoló internetes cégek, a 2016. évi amerikai elnökválasztáson alapuló nagyszabású választási csalások és a szocialista oktatás bevezetése az amerikai iskolákba.

Amint a demokrácia véget ért, megkezdődik a szobor tíz lábujjának kora. A Biblia megmutatja nekünk, hogy ez a kor pontosan három és fél évig fog tartni (vö. Jelenések 13:5). Abban az időben globális kormány fog a földön uralkodni. Az anti-keresztény lesz ennek a kormánynak a vezetője, és tíz király adja neki a hatalmukat (vö. Dániel 2 „tíz lábujj“, Jelenések 13 „tíz szarv“).

De mi történik a három és fél év után? Daniel ezt is megjósolta számunkra: ,,Azoknak a királyoknak az idejében a menny Istene felállít egy olyan királyságot, amely örökre fennmarad. Ezt sohasem fogják elpusztítani, sem más népnek átadni. Ez a királyság azonban szétzúzza az előző királyságokat, és véget vet azoknak, maga pedig örökké fennmarad.“ (Dániel 2:44).

A kor végén Isten a királyságát erre a földre hozza, és minden más királyság véget ér. Akkor Jézus Krisztus fog uralkodni a föld felett királyként. Hogyan részesedjünk az ő birodalmában? Annak érdekében, hogy megkapjuk a királyság életét, újjá kell születnünk Jézus Krisztusba vetett hit által a vízből és a szellemből, növekedni kell az új életben, és teljes érettséget kell  elérnünk Krisztusban.

Ajánlott videó:

WordPress Cookie Hinweis von Real Cookie Banner