Közel van az idő

Ma különleges időben élünk. Több mint 2600 évvel ezelőtt Isten kinyilatkozta Dániel prófétanak a világ birodalmainak jövőbeni fejlődését mind a mai napig, mind a jövőre nézve (vö. Daniel 2). Isten egy szobrot használ, mint egy idővonalat, hogy megmutassa Dánielnek, hogy melyik világhatalom követné a Babiloni Birodalmat: a Medo-Perzsa Birodalom átvette Babilont 539 Kr. e. De ez nem elég. Isten kinyilatkozta Dánielnek a következő világ birodalmat: a Görög Birodalmat (vö. Dániel 8:21). És valóban: A 331-edik évben Kr. e. Nagy Sándor meghódította a Medo-Perzsa Birodalmat – ahogy Dániel előre megjósolta.

Ezután Isten bemutatta a következő birodalmat a szobor két hosszú lábán keresztül: A Római Birodalom a fejlődésével. Ez is így történt. Kr. e. 31-ben Augustus lett az első római császár. És ahogy a lábak arányosan a szobor leghosszabb részét alkotják, a Római Birodalom és annak megnyilvánulásai is a leghosszabb ideig tartanak: Először a császárokat, majd a Római Katolikus Egyházat és a Német Nemzet Szent Római Birodalmat.

Milyen kormányzati forma követe a Római Birodalmat? Ezt is kinyilatkozta Isten Dániel prófétának. A lábszárak végén jönnek a szobor lábfejék – és ezek agyaggal kevert vasból készültek. A Bibliában a vas az uralmatnak áll és az agyag a népnek: amikor a vas és az agyag keverednek, az emberek uralkodnak. És pontosan ez történt. Az 1776-os amerikai függetlenségi nyilatkozattal és az 1789-es francia forradalommal lefektették a demokrácia alapkövét (görög. dēmos kratós: Az emberek urasága). A mai napig a demokrácia korában élünk. De mennyi ideig?

Az olyan események, mint a Brexit és az amerikai elnökválasztás, a demokráciát támolyogni hagyák. A sajtó már beszámolt egy korszak végeiről. Tehát a nagy kérdés: mi jön a demokrácia után? Még ezt sem rejtette el Isten Dániel prófétától. Dániel 9:27-ból tudjuk, mikor a mai korunk véget ér. Amikor a Közel-Keleten egy békeszerződést kötnek, amely lehetővé teszi a zsidók számára, hogy felajánlathassák áldozataikat a Kelet-Jeruzsálem templom-hegyén, a kor legutóbbi hét éve kezdődik. Ez a hét év kétszer három és fél évre oszlik.

Az első 3 ½ év alatt béke és biztonság érvényesülnek (1. Tesszalonika 5:3). És akkor kezdődik egy új korszak, amely a demokráciát helyettesíteni fogja: a szobor tíz lábujjai. A tíz lábujj tíz nemzet, amelynek uralkodói átadják a hatalmukat az Antikrisztusnak. A második 3 ½ évet a Biblia az Isten haragjának nagy napját hívja (vö. Jelenések 6:17). Ez lesz a legrosszabb idő, a legnagyobb nyomorúság a földön. Amikor ez az idő vége lesz, Isten királysága a földre fog jönni, és örökké fog maradni (vö. Dániel 2:44). Mindez hamarosan jön.

Időben készen kell állnunk. Még nem hiszed, hogy Jézus Kriszus Isten Fia? Akkor vegyed fel és legyél bemerítkezve (vö. Márk 16:16). Te már keresztény vagy? Akkor engedjed meg, hogy érettségessnek váljál a hitéletedben (Zsidók 6:1). Isten ma a keresztények között hívja a győzteseket (vö. Jelenések 3:21). Az idő közel van.

Ajánlott videó:

WordPress Cookie Hinweis von Real Cookie Banner